Reuters: Oroszország nem fog kőolajat eladni olyan országoknak, ahol ársapka van érvényben
Reuters: Oroszország nem fog kőolajat eladni olyan országoknak, ahol ársapka van érvényben

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 02.
Oroszország azzal indokolja az ársapka elleni fellépését, hogy ez a gyakorlat jelentős mértékben destabilizálja a globális olajpiacot.

Azok a vállalatok, melyek ársapkát alkalmaznak, nem fognak orosz olajat kapni. Egyszerűen nem működünk együtt velük a nem piacképes elvük miatt”

- mondta Dmitrij Peszkov.

Az oroszellenes intézkedések miatt Európa cseppfolyósított földgázt vesz az Egyesült Államoktól rengeteg pénzért, indokolatlan összegekért. Az amerikai cégek egyre gazdagabbak, az európai adófizetők pedig egyre szegényebbek - tette hozzá a Kreml szóvivője.

A G7-országok pénzügyminiszterei pénteken közleményt adtak ki az orosz bejelentés után arról, hogy ársapkát terveznek bevezetni az orosz nyersolajra és kőolajtermékekre azért, hogy ezzel csökkentsék Oroszországnak az energiahordozóból származó bevételeit.

Ursula von der Leyen szerint is itt az ideje annak, hogy az Európai Unió megfontolja egy hasonló ársapka bevezetését az orosz földgázvásárlásokra vonatkozóan.

(Reuters / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!