Rendkívüli: hosszabbodik a kijárási tilalom, drámai romlással számolnak
Gulyás: A korlátozások utolsó szakaszában vagyunk
Rendkívüli: hosszabbodik a kijárási tilalom, drámai romlással számolnak

2021. 02. 25.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezető miniszter elmondta, hogy Európában és Magyarországon továbbra is a koronavírus-járvány az egyetlen legfontosabb megoldandó probléma.

Március 15-ig maradnak a jelenlegi korlátozások

Noha sikerült megállítani a második hullám erőteljes felfutását, a harmadik hullámot így se sikerült megelőzni. A korlátozások utolsó szakaszában vagyunk - mondta a miniszter.

A harmadik hullám itt van Magyarországot, az elkövetkező egy-két hétben drámaian romlani fognak a számok itthon

- jelentette ki Gulyás Gergely, majd hozzátette, hogy a következő két hét kifejezetten nehéz lesz.

Ezt Orbán Viktor miniszterelnök is megerősítette Facebookon közzétett videójában, melyben a "járványmatematikusokkal" való találkozóján elhangzottakat ismertette.

"Az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk... olyan terhelés lesz a kórházainkon, amilyen eddig még nem volt...kérek mindenkit, hogy regisztráljanak, és oltassák be magukat!"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden szakember véleménye szerint a következő időszakban gyorsulni fog a fertőzés Magyarországon. Bízik benne, hogy mivel a legveszélyeztetettebb korosztály már be van oltva, így a halálozások területén jobb adatok lehetnek.

"A nyitás területén a szolgáltatóipar az első körbe tartozik majd"

Így lehet legyőzni a harmadik hullámot

Egy nehéz időszak után Magyarország vissza tud térni a növekedési pályára - mondta Gulyás. Reméli, hogy ez a jövőben valóság lesz. Egy éve kell elszenvedni a korlátozásokat, és Gulyás reméli, hogy a harmadik hullámot sikerül legyűrni az oltások révén is.

Azt kéri a kormány, hogy amikor felgyorsul az oltások beadása, mindenki regisztráljon, aki szeretne vakcinát kapni. A nyitásról szóló konzultációt eddig több, mint 425 ezren töltötték ki.

Március 1-től kaphatóak a védettségi igazolványok

Március 1-től kezdik el kézbesíteni a védelmet igazoló kártyákat - mondta Gulyás. Akinek van ilyen kártyája, annak esetében a karanténszabályokat mellőzni kell - tette hozzá. Közölte, még nincsen semmilyen konkrét döntés a védettséget igazoló kártyával kapcsolatban.

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy ha lesz uniós szintű szabályozás a védettségi igazolvány kapcsán, akkor más országok hasonló okmányai is érvényesek lesznek Magyarországon.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!