Rendkívüli: három rakétát lőttek ki Libanonból Izraelre
A támadás mögött libanoni források szerint nem a Hezbollah áll
Rendkívüli: három rakétát lőttek ki Libanonból Izraelre

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 05. 13.
Három rakétát lőttek ki Libanonból Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett - jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője. A támadás miatt nem szólaltak meg a légvédelmi szirénák az ország északi határvidékén.

A rakéták az északi határánál, Slomi kisváros közelében zuhantak a Földközi-tengerbe a 13-as kereskedelmi tévé hírportáljának értesülése szerint.

Libanoni értesülés alapján a tévécsatorna úgy tudja, hogy nem a Hezbollah libanoni radikális síita terrorszervezet a felelős a rakéták indításáért, hanem a palesztin frakciók.    

A libanoni biztonsági szolgálat szóvivője azt nyilatkozta az Al-Jazeerának, hogy a rakétákat egy dél-libanoni palesztin menekülttábor területéről lőtték ki.

„Az Izraelre lőtt rakéták forrása még nem világos, és a nyomozás folytatódik. Az Észak-Izrael felé kilőtt rakéták a Rashidieh menekülttábor környékéről érkezhettek.”

Izraelnek és Libanonnak nincsenek diplomáciai kapcsolatai, és technikailag háborúban állnak egymással. Libanon és Izrael kedden újrakezdte a közvetett tárgyalásokat az országokat a tengeren elválasztó demarkációs vonalról.

Mindeközben a déli, Gázai övezetből továbbra is tömegesen lövik ki a rakétákat Dél- és Közép-Izraelre. Hétfő óta több mint 2000-et.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!