Rendkívüli: 84 képviselővel, újabb három párt csatlakozásával, megalakult a Patrióták Európáért frakció
Elnöknek Jordan Bardellát választották meg
Rendkívüli: 84 képviselővel, újabb három párt csatlakozásával, megalakult a Patrióták Európáért frakció

Forrás: PfE

2024. 07. 08.
Megalakult a Patrióták Európáért parlamenti csoport, ezt Brüsszelben jelentették be. A frakciónak összesen 84 képviselője lesz, amivel az Európai Parlament harmadik legnagyobb pártcsaládja lesz. Elnöknek a Nemzeti Tömörülés miniszterelnök-jelöltjét, Jordan Bardellát választották meg.

Megvolt a Patrióták Európáért pártcsalád alakulóülése, megválasztották az elnököt és alelnököket is. Közülük az első alelnök Gál Kinga lesz a Fidesz képviselői csoportjából, míg az elnököt a legnagyobb tagpárt, a Nemzeti Tömörülés adja Jordan Bardella személyében. 

 

Közzétették a frakció logóját és mottóját is, amely megegyezik Magyarország uniós soros elnökségének mottójával: Make Europe Great Again. 

 

A bejelentés szerint a csoport újabb három eddig nem ismert taggal bővült: a cseh Eskü párt két képviselőjével, a Lettország Első párt képviselőjével és a görög Az értelem hangja nevű párt képviselőjével. Így összesen 12 tagállamból összesen 14 párt ad képviselőt a Patrióták frakciójába szám szerint 84-et. 

 

Ezzel a Patrióták Európáért csoport lett az Európai Parlament harmadik legnagyobb pártcsaládja: őket követik 78 képviselővel a Giorgia Meloni olasz kormányfő által vezetett Európai Konzervatívok és Reformerek, valamint 76 képviselővel a liberális Renew.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!