Rakétazápor, támadódrónok, erdőtüzek: példátlan Hezbollah-támadás érte Észak-Izraelt
Nem sokkal korábban az izraeli hadsereg végzett egy magas rangú terrorista vezetővel
Rakétazápor, támadódrónok, erdőtüzek: példátlan Hezbollah-támadás érte Észak-Izraelt

Forrás: X/OSINTdefender

2024. 06. 13.
A Hezbollah szerdán mintegy 215 rakétát, valamint több drónt is kilőtt Észak-Izraelre, válaszként arra, hogy egy izraeli légicsapás következtében egy nappal korábban megölték a terrorcsoport egyik magas rangú parancsnokát.

Ez volt az iráni támogatást élvező libanoni terrorszervezet által végrehajtott legnagyobb támadás a háború kitörése óta. 

A Hezbollah megesküdött, hogy fokozni fogja támadásait, megtorlásul azért, hogy Izrael likvidálta Taleb Abdullahot, a terrorcsoport főparancsnokát. 

A támadássorozat szerda reggel legalább 90 rakétából álló tűzzel kezdődtek, amely Észak-Izrael több területét, köztük Tibériászt - a háború közepette először -, Cfatot és Rós Pinnát célozták. Civilek tízezreinek kellett óvóhelyekre rohanniuk, miközben a zsidó izraeliek a sávuot (hetek) ünnepét ünnepelték.

Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint ezután a Hezbollah további 70 rakétát lőtt ki a Meron-hegy térségére, további tíz rakétát indítottak az északi Zar'it településre, és egy páncéltörő irányított rakéta csapódott be a Plaszan páncélozott járműveket gyártó cég gyárába Szasza kibbucban, jelentős károkat okozva.

Később a délelőtt folyamán egy Libanonból indított drón felrobbant nyílt területen Zivon északi település közelében - közölték a helyi hatóságok. A délutáni órákban több további 40 rakétát lőttek ki Galilea felső és nyugati területeire.

A támadásoknak nem voltak sérültjei, de több rakéta becsapódása tüzeket okozott Észak-Izraelben.

(Times of Israel/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.  

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!