Paplanba csavart csecsemőt találtak egy fonyódi buszmegállóban
45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki 30 perce jöhetett a világra
Paplanba csavart csecsemőt találtak egy fonyódi buszmegállóban

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 10. 13.
Paplanba csavart újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban a hétvégén. A csecsemőt a mentők stabil állapotban vitték kórházba  - közölte az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán kedden. A tájékoztatás szerint az újszülöttre kutyasétáltatás közben talált rá egy pár, majd riasztotta a mentőket.

A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra. Perceken belül helyszínre értek, ahol

egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra.

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

"A segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke.

Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen."

- írták bejegyzésükben.

"Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk!"

- tették hozzá.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!