Országos mozgalom indul: gyerekbibliák minden óvodának!
A Hit Gyülekezete országos kampányt indít azért, hogy valódi értékeket adjanak a legkisebbek kezébe
Országos mozgalom indul: gyerekbibliák minden óvodának!

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 10. 14.
A Hit Gyülekezete a Facebook oldalán jelentette be, hogy kampányt indítanak azért, hogy az ország 4500 óvodájának igényes gyerekbibliát adományozzanak. Mint írják, a Biblia többezer éves, magyar neveléskultúrát is meghatározó történetei valódi értékek és örök történetek. 

Az elindult mozgalom célja, hogy a magyar óvodákban is megismerjék és elérhetőek legyenek azok a többezer éves örök történetek, amiket a Biblia tartalmaz. A Hit Gyülekezete kezdeményezésének a lényege, hogy szép, színes gyerekbibliát adományoznának a 4500 hazai óvodának. 

Az egyház e célból azt a felhívást intézte a nyilvánosság felé, hogy az ovodaprogram.hit.hu oldalon keresztül támogassák egy gyerekbiblia megvásárlásával ezt a célt. Mint írják, minden egyes megvásárolt kiadvány mellé, a gyülekezet hozzátesz még egyet, így a kampányban résztvevők igazából két gyerekbibliát ajándékoznak az óvodáknak. 

Arról, hogy a Biblia és a bibliai történeteknek milyen szerepe volt a történelem során a gyermekek nevelésében, a Hetek legfrissebb számában olvashat részletesen.

Akinek már van otthon jó minőségű, de már nem használt gyerekbibliája, az is részt vehet az akcióban, ha elviszi a Hit Parkba a megjelölt átvevő pontokra. Ezekből karácsonykor szép ajándékcsomagot készítenek, és úgy juttatják el a célszemélyeknek. 

"Minden felajánlás egy szavazat, ami segít, hogy a jövőben valódi, generációkon átívelő értékek maradjanak az intézmények polcain."

- fogalmaz közleményében a Hit Gyülekezete. Hozzáteszik, a kezdeményezés maximálisan tiszteletben tartja az óvodák és önkormányzatok függetlenségét, ezért minden adomány csupán egy felajánlás, így azok átvétele teljes mértékben az adott intézmény hatásköre.

Leszögezik azt is, hogy a gyerekbibliák felekezetfüggetlen formában, tisztán csak a bibliai történeteket tartalmazzák.

(Forrás: Hit Gyülekezete Facebook)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!