Orbán Viktor is gratulált Joe Bidennek – a sikeres kampányához
Levelében nem hívja megválasztott elnöknek a demokrata jelöltet
Orbán Viktor is gratulált Joe Bidennek – a sikeres kampányához

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 11. 08.
Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

"Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához"

- írta Orbán Viktor.

Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök korábban többször is kijelentette, hogy ő Trump elnökségének örülne inkább, és neki szurkol. Így volt ez 2016-ban is, és most 2020-ban úgyszintén.

Kérdés, hogy van-e benne bármilyen tudatosság, de a magyar miniszterelnök sem Joe Biden győzelmét nem említi, sem megválasztott elnöknek nem nevezi a demokrata jelöltet. Ez csak abból a szempontból fontos, hogy miközben a világsajtó és a világ vezető politikusai kész tényként kezelik az amerikai média által kihirdetett győzelmet, többen – köztük a Hetek is – igyekszik hangsúlyozni, hogy Joe Biden még nem tekinthető egyértelmű és végső győztesnek és megválasztott elnöknek, hiszen erről az államok hivatalos eredményhirdetései és az elektorok szavazatai alapján lehet csak beszélni. 

Különösen azért érdekes ez a politikai és választási procedúra most, mert a republikánusok több billegő államban komoly választási csalásokra hivatkozva nyújtanak be kérvényeket az illetékes bíróságokhoz, miközben több helyen a szoros eredmény miatt automatikus újraszámolás jöhet. 

(Hetek/MTI)

Előfizetői nyereményakció
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!