Operatív törzs: nem történt a hétvégén kirívó szabályszegés
Tömegesen jelentek meg az emberek a kinyíló teraszoknál
Operatív törzs: nem történt a hétvégén kirívó szabályszegés

Forrás: Youtube/Hetek

2021. 04. 26.
Továbbra is fontos, hogy az emberek betartsák a védelmi intézkedéseket - erről beszélt a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón hétfőn.

Kiss Róbert elmondta: a vendéglátóhelyek kerthelyiségeinek, teraszainak hétvégi megnyitásakor tömegesen jelentek meg a kikapcsolódni vágyók, kirívó szabályszegés azonban nem történt. A rendőrség tapasztalatai szerint a védelmi intézkedések betartását illetően a lakosság széles köre együttműködő volt.

A kijárási tilalom 23 órára módosítása is kedvezően hatott, az emberek többsége betartotta a szabályokat, a rendőrség pedig elsősorban figyelmeztetést alkalmazott

- tette hozzá az alezredes.

Csökkenek a járvány mutatói

Valamennyi oltóponton elérhető a szombaton Magyarországra érkezett Sinopharm-vakcina - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília hozzátette, a 600 ezer adag oltóanyagot hatalmas erőfeszítés árán sikerült felszabadítani, és már vasárnap számos oltópontra kiszállították. A vakcinát kórházi oltópontok mellett a háziorvosok rendelkezésére is bocsátják, rövid időn belül minden helyszínen ott lesz.

Ismertette: Magyarországon eddig 3 603 901-en kapták meg az első védőoltást, és 1 665 067 embernek már beadták a második adagot is.

A magyar lakosság átoltottsága 37 százalékos.

A tisztifőorvos elmondta: a járványügyi adatok kedvező tendenciát mutatnak, az aktív fertőzöttek száma 258 218-ra csökkent, és a legtöbb városban csökken a vírus szennyvízben kimutatható örökítőanyagának mennyisége.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!