„Odafigyelünk Izrael biztonsági aggályaira” - egyeztetést kezdeményez az orosz nagykövet az amerikai lőszerek Ukrajnába szállítása miatt
„Odafigyelünk Izrael biztonsági aggályaira” - egyeztetést kezdeményez az orosz nagykövet az amerikai lőszerek Ukrajnába szállítása miatt

Illusztráció.(Forrás: Youtube/ i24NEWS English)

2023. 01. 20.
Oroszország ellenőrzi az amerikai tüzérségi lőszerek Izraelből Ukrajnába történő szállításáról szóló médiajelentéseket - közölte Oroszország izraeli nagykövete.

„Ellenőrizzük ezt az ügyet, és a csatornáinkon keresztül megkérjük izraeli kollégáinkat, hogy beszéljük meg a témát” - mondta Anatolij Viktorov.

Ahogy arról beszámoltunk, a New York Times amerikai és izraeli forrásokra hivatkozva közölte, hogy az USA tavaly megállapodást kötött Izraellel arról, hogy Ukrajnának 155 mm-es tüzérségi lőszert szállítanak a zsidó állam területén található amerikai raktárakból.

A lap szerint az egyezség 300 ezer tüzérségi lövedék Kijevnek történő átadását irányozza elő, amely mintegy felét már átszállították Európába.

Mi nagyon odafigyelünk Izrael minden biztonsági aggályára, nemcsak most, hanem már évek óta. És természetesen izraeli partnereinktől is viszonosságra számítunk”

- nyilatkozott a nagykövet.

Mindkét ország számára fontos, hogy az az izraeli álláspont, miszerint elutasítják a fegyverek, azok alkatrészeinek és más eszközöknek a szállítását a konfliktusövezetbe Ukrajna számára, továbbra is fennmaradjon” - tette hozzá a diplomata.

Viktorov arról is beszélt, hogy az orosz fél elégedett az izraeli hatóságok kiegyensúlyozott álláspontjával.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!