„Nem sérült a nők döntési szabadsága” - rákérdeztek a kormányinfón az abortusztörvényre
Gulyás Gergely miniszter reagált a kérdésekre
„Nem sérült a nők döntési szabadsága” - rákérdeztek a kormányinfón az abortusztörvényre

Fotó: MTI/Illyés Tibor

2022. 09. 17.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati rendkívüli kormányinfón reagált az abortusztörvényt érintő belügyminiszteri rendeletről szóló kérdésekre.

A miniszter leszögezte, hogy az abortusztörvény nem módosult, a belügyminiszter lényegében az egészségügyi szakmai kollégium irányelvét fogadta el, amellyel a nők döntési szabadsága nem sérült.

"Az abortuszról szóló döntés továbbra is a nők kezében van"

- fogalmazott. 

A Telex kérdésére Gulyás elmondta, hogy egyetért a kormány a szakmai kollégium állásfoglalásának követésével. "Mi az abortusztörvényben soha nem változtattunk" - szögezte le a miniszter. 

A kormányinfón egyébként arról történt bejelentés, hogy a kormány meghosszabbítja a benzin- és élelmiszerárstopot. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!