Rendkívüli kormánybejelentés: meghosszabbítják a benzin- és élelmiszerárstopot is
Szombaton egész nap ülésezik a kormány
Rendkívüli kormánybejelentés: meghosszabbítják a benzin- és élelmiszerárstopot is

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

2022. 09. 17.
Gulyás Gergely a rendkívüli szombati kormányinfón bejelentette, hogy meghosszabbítják a benzinárstopot és az élelmiszerstopot is. 

A kormány a szombati napon egész napos kormányülést tart, ennek délelőtti döntései miatt hívták össze a rendkívüli kormányinfót. A miniszter szerint a háború és az arra adott szankciós válaszok brutális áremelkedéshez vezettek, különösen az élelmiszerek ára, benzin és dízelár elszabadult, a kamatok is növekedtek. 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy ahogyan eddig is, szeretnék a jövőben is megvédeni a családokat ezektől a drámai gazdasági hatásoktól.

Azon véleményének is hangot adott, hogy ha az EU az energetikai szankciók kivezetéséről döntene, már másnap felére csökkenne a gáz és az olaj ára.

Amíg a szankciók hatályban vannak, addig a benzin- és élelmiszerstopot meghosszabbítják. A kamatstopot is legalább fél évvel meghosszabbítják - jelentette be a miniszter. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!