Nem igaz, hogy februárig meghosszabbítják a járvány miatti korlátozásokat
A kormány cáfolta az Index és a HVG állításait
Nem igaz, hogy februárig meghosszabbítják a járvány miatti korlátozásokat

Fotó: MTI/Varga György

2020. 11. 18.
"Az Index és a HVG alaptalanul rémhírt terjeszt és szándékosan hazugságot állít a mai címlapján" - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ, miután a két médiaorgánum azt állította, hogy a vészhelyzet meghosszabbításával a kormány a járványügyi korlátozásokat is hatályban hagyja egészen jövő februárig.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A tegnap este megjelent Magyar Közlöny ugyanis csak arról tesz említést, hogy a vészhelyzetet hosszabbították meg február 8-áig, az intézkedésekről nem esik szó.

"A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig." 

"Arra kérjük a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket azonnal korrigálják!" - tette hozzá a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Röviddel azután, hogy a kormány helyreigazítást követelt, az Index és a HVG javították a hibás állításokat. Az Index átírta a címet, és beszúrta a cikk végére a helyreigazítást. A HVG lehetőségre javította az állítást, és cikke végén az Indexhez hasonlóan a következő szöveget szúrta be:

"Frissítés: Cikkünk első verziójában azt írtuk, hogy a korlátozásokat február 8-ig fenntartja a kormány, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délelőtti közleménye szerint erről nincs szó. Mint írják, "a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig".

A tévedésért elnézést kérünk."

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!