Nem használhatják brit minisztériumi dolgozók a „felnőtt nő” kifejezést, mert sérti a transzneműeket
Nem használhatják brit minisztériumi dolgozók a „felnőtt nő” kifejezést, mert sérti a transzneműeket

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 29.
A brit Igazságügyi Minisztérium dolgozóit felszólították, hogy ne használjanak bizonyos kifejezéseket, mert azok sérthetik a transzneműeket.

A „transzfóbnak” minősített kifejezések között szerepel a „lányok és nők védelme”, a „felnőtt nő”, és a „genderkritikus” szó is, utóbbit azok használják, akik szerint csak kétféle nem létezik. A listát összeállító szervezet szerint ez a kifejezés „a transzellenes diszkrimináció” eszköze, a „lányok és nők védelme” pedig egyenlőségjelet tesz „a transznők és a „ragadozó férfiak” közé.

A „felnőtt nők” kifejezést azért nem használhatják innentől a minisztériumi dolgozók, mert ez is „a bigottságot támogatja, miközben ellenségeskedést hoz létre a transzemberek és a szövetségeseik irányában”.

A köztisztviselők nemcsak a szavak listáját kapták meg emailben, hanem arra is felszólították őket, hogy ha hallják, hogy mások ezeket a kifejezéseket használják, akkor „tanítsák őket”.

A legrosszabb az volt, hogy nem kifogásolhattam ezt a munkahelyen, mert attól féltem, hogy transzfóbnak fognak titulálni. Nagyon agresszívnak és ellenségesnek tűnt ez az egész mindenkivel szemben, aki a biológiai valóságban hisz. Fel vagyok dúlva és tehetetlennek érzem magam”

- nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő dolgozó.

A listát a brit büntetés-végrehajtási szolgálat (HMPPS) LMBTQ-hálózatának egy munkatársa állította össze, és a szervezet utólag azzal védekezett, hogy nem hagyta jóvá a tartalmát, mielőtt kiküldték volna a minisztérium dolgozóinak, és a lista nem a szolgálat álláspontját tükrözi, hanem inkább a hálózatét.

(The Christian Institute / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!