Nem bírt magával a középkori lovag, odagraffitizett Dávid király sírjára
Adrian von Bubenberg lovag volt az "elkövető"
Nem bírt magával a középkori lovag, odagraffitizett Dávid király sírjára

Facebook/Israel Antiquities Authority

2022. 10. 26.
Évszázadok óta látogatják Dávid király sírját a Szentföldre zarándokló tömegek. Ennek hagyománya már a középkorban is elterjedt volt. Némely középkori király azonban nem érte be a bibliai király nyughelyének felkeresésével – még nyomot is kívánt hagyni maga után az utókor számára, hogy ott járt. Ha úgy tetszik, odagraffitizett.

Az izraeli kutatók nemrégiben elkezdték dokumentálni a Dávid király nyughelyeként számon tartott komplexum falain látható évszázados graffitiket és más feliratokat, amiket a zarándokok hagytak maguk után.

Összesen több mint 40 feliratot találtak a kutatók különféle nyelveken. Ezek között pedig egy középkori előkelő személynek a neve is szerepel:

Adrian von Bubenberg lovag.

A faszénnel készített graffitin a középkori lovag neve, valamint egy családi jelkép szerepel, adta hírül az Izraeli Régészeti Hatóság.

Hogy ki volt ez a lovag?

Von Bubenberg svájci közéleti személyiség és katona volt az 1400-as évek közepén, aki azután vált népszerű figurává, sőt, valóságos nemzeti hőssé, hogy megvédte Svájc függetlenségét, és segített európai szintű hírnevet kivívni az ország hadseregének.

A szakértők szerint von Bubenberg és fia, II. Adrian von Bubenberg az 1400-as évek végén utazott Jeruzsálembe, megtéve több mint 1700 mérföldet. A régészek úgy vélik, hogy a több mint 500 éves graffiti egyikük írása lehet, amely a Jeruzsálem és Svájc között középkori kapcsolatok „ékes” bizonyítéka.

(Yahoo/Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!