Megkapta az engedélyt a Neuralink, Musk cége már embereken is tesztelheti az agyba ültethető chipet
Megkapta az engedélyt a Neuralink, Musk cége már embereken is tesztelheti az agyba ültethető chipet

Forrás: Youtube/Neuralink

2023. 05. 26.
Az amerikai gyógyszerészeti hatóság (FDA) megadta az engedélyt a Neuralinknek, vagyis már elvégezhetik az első kísérleteket embereken is.

Korábban a szervezet elutasította a cég kérvényét biztonsági okokra hivatkozva, most viszont megkapták az engedélyt az emberi tesztelésre is, miután az állatkísérletek sikeresnek bizonyultak.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Elon Musk vállalata azonban egyelőre még nem tervezi, hogy kísérleti alanyokat toborozzon az emberi agyba ültethető chipek fejlesztéséhez.

Ahogy arról beszámoltunk, a Neuralink célja az a chipek fejlesztésével, hogy mozgáskorlátozott emberek újra járni tudjanak, de a vakon születettek látását is helyre tudnák állítani.

előfizetés

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!