„Még lesz egy kis huzavona” - 324 szavazattal nyerte Budapestet Karácsony, de újraszámlálás jöhet
több mint 22 ezer érvénytelen szavazatot adtak le a főpolgármester-választáson
„Még lesz egy kis huzavona” - 324 szavazattal nyerte Budapestet Karácsony, de újraszámlálás jöhet

MTI/Máthé Zoltán

2024. 06. 10.
Mindössze néhány szavazattal, az utolsó pillanatban előzte meg Karácsony Gergely a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot, de utóbbi 94 százalékos feldolgozottságnál azt mondta: ez még nem tekinthető végeredménynek, szerinte újraszámolják majd a szavazatokat. 

MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ! Aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, annak online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság! Részletek: https://www.hetek.hu/elofizetes.

Karácsony Gergely, a DK–MSZP–Párbeszéd és a Momentum jelöltje nyerte a főpolgármester-választást.

100 százalékos feldolgozottságnál így alakult az eredmény:

Karácsony Gergely: 47,53 százalék (371 467 szavazat),

Vitézy Dávid: 47,49 százalék (371 143 szavazat),

Grundtner András: 4,98 százalék (38 943 szavazat).

Ez tehát azt jelenti, hogy Karácsony 324 szavazattal nyert a főpolgármester-választáson. Az érvényes szavazatok mellett 24 589 érvénytelen szavazat is volt. 

Az érvénytelen szavazatok kirívóan magas száma miatt nem lehet még végeredményt hirdetni a főpolgármester-választáson, biztosan újraszámlálják a voksokat

- jelentette ki az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje a választása után, hétfőre virradóra a fővárosban.

Vitézy Dávid közölte: több mint 22 ezer érvénytelen szavazat látszik a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ezért meggyőző fölénybe senki nem kerülhet. 

Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján, elismerve, hogy valószínüleg 

még lesz "egy kis huzavona", mire pontot tehetünk a folyamat végére,

de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáris városnak.

A választási eredményekkel kapcsolatos hírfolyamunkat itt érheti el. 

(MTI/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!