Magyar Péter nyilatkozata: Ursula Von der Leyent támogatják a Tisza EP-képviselői?
Magyar Péter nyilatkozata: Ursula Von der Leyent támogatják a Tisza EP-képviselői?

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 06. 10.
Az európai parlamenti választások egyértelmű győztese az Európai Néppárt, ők tudták a legtöbb mandátummal növelni 2019-hez képest a frakciójukat, és messze ők a legnagyobb pártcsalád is. Ennek pedig nem csak Manfred Weber, hanem Ursula Von der Leyen is kiemelten örül, akit úgy tűnik, Magyar Péterék is támogatni fognak. 

MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ! Aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, annak online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság! Részletek: https://www.hetek.hu/elofizetes.

Az Európai Bizottság elnöke kínkeserves kampányt folytatott az elmúlt hónapokban, hogy valahogy megpróbálja bebiztosítani az újrázását az Európai Bizottság élén, miközben az elmúlt ciklusa botrányosra sikerült.

Nem csak a Covid-oltások beszerzése volt korrupciógyanús, hanem élénk kritika érte amiatt is, hogy jelentős mértékben centralizálja a hatalmát, csak egy főleg német kollégákból álló tanácsadói testülettel hoz döntéseket, és

kiemelt vádként fogalmazták meg vele szemben azt is, hogy az Egyesült Államok érdekeit szolgálja ki.

A migrációs paktum keresztülverése, a zöld átállás erőltetése, illetve Magyarország módszeres bírálata csak hab volt a tortán. A Magyarországnak járó uniós pénzek visszatartásakor pedig kijelentette, hogy az LMBTQ-jogok miatt nem utalják a pénzeket részben. 

Ursula Von der Leyen mindezek ellenére az Európai Néppárt csúcsjelöltje, így Magyar Péteréké is. Hogy fogják-e támogatni őt, erre Magyar kitérő választ adott az eredményvárón, viszont emlékeztetett arra, hogy annak idején a Fidesz is őt támogatta, csak utólag csalódtak benne.

„Ursula Von der Leyen az Európai Néppárt jelöltje, mi pedig oda fogunk beülni, szóval…

öt éve Orbán Viktor is megszavazta őt, aztán kiderült számára, hogy sorosgyuribácsi ügynöke, hiába próbált meg ürgebőrbe lenni az elnökasszony. Akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk” – fogalmazott a TISZA vezetője. 

A választási eredményekkel kapcsolatos hírfolyamunkat itt érheti el. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!