Lopással vádolják a Biden-kormány nembináris helyettes államtitkárát
Lopással vádolják a Biden-kormány nembináris helyettes államtitkárát

Sam Brinton a Biden-kormány első nembináris tisztviselője.(Fotó: Youtube / The Trevor Project)

2022. 11. 29.
Sam Brinton a vád szerint szeptemberben tulajdonított el egy nagy értékű bőröndöt. A férfi arra hivatkozik, hogy fáradt volt, de videófelvételen látszik, hogy eltávolította az eredeti tulajdonos nevével ellátott címkét a csomagról.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Brintont januárban nevezték ki az amerikai energiaügyi minisztérium atomenergia-hivatalának helyettes államtitkárává, így a drag queen lett a Biden-kormány első nembináris tagja.

A férfit most lopással vádolják, miután biztonsági kamerák felvétele bizonyítja, hogy magával vitt egy bőröndöt a minneapolis-i reptér poggyászkiadó szalagjáról. A 2325 dollár (több mint 910 ezer forint) értékű csomagot Brinton még szeptemberben vitte magával, és a kamerafelvételek szerint eltávolította az eredeti tulajdonos nevét tartalmazó címkét is a poggyászról.

A politikusnál ezután legalább két alkalommal látták a bőröndöt, amikor Washingtonba utazott. Brinton kezdetben még tagadta a rendőröknek, hogy ellopta volna más csomagját, később viszont már változtatott a történeten, és azt állította, hogy véletlenül vitte el a bőröndöt, ami még mindig nála van.

„Ha rossz táskát vittem el, akkor örömmel visszaadom, de nincs nálam más ember ruhája. Amikor kinyitottam a táskát, az én ruháim voltak benne” - mondta Brinton a rendőröknek, majd két órával később telefonon bevallotta nekik, hogy nem volt „teljesen őszinte”.

A helyettes államtitkár elmondása szerint véletlenül a rossz táskát fogta meg, mert ki volt merülve, és csak akkor jött rá, hogy a csomag nem az övé, amikor a hotelben kinyitotta. Mivel attól tartott, hogy azt gondolhatják, hogy ellopta más poggyászát, ezért megijedt, és nem tudta, mit csináljon.

Brinton végül a bőrönd tartalmát a hotel szekrényében hagyta, majd a poggyászt magával vitte, ezért lopás ellene a vád, és ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akkor akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A férfit egy hónappal ezelőtt szabadságra küldték, és átmenetileg mást neveztek ki a helyére, de az energiaügyi minisztérium nem közölt részleteket a döntés hátteréről.

(New York Post / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!