Lebukott az egyik legfőbb amerikai katolikus vezető: a vád szerint melegbárokba járt, homoszexuális társkereső-appot használt
Jeffrey Burrill lemondott tisztségéről
Lebukott az egyik legfőbb amerikai katolikus vezető: a vád szerint melegbárokba járt, homoszexuális társkereső-appot használt

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 07. 22.
Lemondott Jeffrey Burrill katolikus egyházi vezető, az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciájának főtitkára, miután a sajtóvádak szerint melegbárokat látogatott és a Grindr nevű LMBTQ-társkeresőt használta. 

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A The Pillar nevezetű katolikus portál szerint több éven át használta Jeffrey Burrill a homoszexuális társkereső alkalmazást, még egyházi útjain is számos városban. Burrill lemondása kapcsán a katolikus püspöki konferencia elnöke nagy szomorúságát fejezte ki, ám hangsúlyozta: a testület a kötelességszegést nagyon komolyan veszi. 

A The Pillar az ügyben kereste Burrillt, ám kérdéseikre az egyházi vezető nem reagált. Burrillt még 2020 novemberében választották meg a püspöki konferencia főtitkárának.

Ez tulajdonképpen a legmagasabb rangú hivatal a katolikus klérusban, amit nem püspökök töltenek be. 

A katolikus portál a mobiladatokkal kapcsolatban azt írta:  a helymeghatározás alapján tudható, hogy nem csak melegbárokban, de több magánrezidencián is látogatást tett a főtitkár az utazásai során.

A Grindr alkalmazást pedig szinte napi szinten használta 2018 és 2020 között. 

Burrill ott volt 2018 októberében azon a látogatáson is, amikor az amerikai püspöki konferencia több tisztviselője találkozott Ferenc pápával azért, hogy megvitassák az egyházon belüli szexuális visszaéléseket és azok helytelen kezelését. 

(The Pillar)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!