Leállhat a Facebook és az Instagram Európában
Leállhat a Facebook és az Instagram Európában

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 11.
Facebook és Instagram nélkül maradhatnak a nyár folyamán az európai felhasználók, miután az ír adatvédelmi szabályozó hatóság bejelentette, hogy meg fogja akadályozni, hogy a Meta az európai felhasználók adatait az USA-ba továbbítsa.

Az Európai Bíróság 2020-ban hatályon kívül helyezte az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti adatvédelmi megállapodást az amerikai megfigyelési gyakorlatok miatt, és megnehezítette a Meta számára azt is, hogy az USA-ba továbbítsa az európai Facebook- és Instagram-felhasználók adatait.

A Meta korábban többször is jelezte, hogy a döntés miatt sok szolgáltatása nem lesz működőképes Európában, beleértve a Facebookot és az Instagramot is.

Az EU és az Egyesült Államok már tárgyal az adatok továbbításáról szóló új szerződésről, de az egyeztetések megrekedtek, és a felek várhatóan csak év végén állapodhatnak meg.

(Politico / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!