Közel ezer autó esett a hó fogságába Pakisztánban: sokan megfagytak és megfulladtak
Közel ezer autó esett a hó fogságába Pakisztánban: sokan megfagytak és megfulladtak

Forrás: Youtube/Guardian

2022. 01. 10.
Legalább 21 ember vesztette életét a napokban Pakisztán északi részén, akik a hatalmas havazás miatt járműveikbe szorultak. Több mint 1000 jármű rekedt a hóban, mikor turisták tucatjai siettek megnézni a téli havazást a dombtetőn fekvő Murree városában.

Rashid sejk belügyminiszter szerint a válságot a fővárostól Iszlámábádtól északra fekvő térségbe utazók nagy száma okozta. Az elmúlt napokban több mint százezer autó érkezett a városába, és a közösségi oldalakat ellepték a hóban gyönyörködő emberek képei.

Péntekre azonban a helyi média arról számolt be, hogy a turisták az utakon rekedtek.

Szombaton a heves havazás és a járművek számának növekedése miatt a hatóságok katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították a régiót.

A hadsereg azt állítja, hogy több mint 300 hóban rekedt embert mentettek ki, többen azonban életüket vesztették a kihűlés és a kipufogógáz miatti fulladás miatt.

A 1122-es mentőszolgálat szerint a halottak között van egy rendőr, felesége és hat gyermekük, valamint egy másik öttagú család is.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!