Környezetvédelmi aktivistáknak álcázták magukat a Hezbollah tagjai
A terrorszervezet megfigyelőállást működtet az izraeli határnál
Környezetvédelmi aktivistáknak álcázták magukat a Hezbollah tagjai

A terrorszervezet megfigyelőállást működtet az izraeli határnál(Forrás: Youtube/Israel Defense Forces)

2022. 06. 09.
Az izraeli hadsereg információi szerint az izraeli-libanoni határnál megfigyelőállást hozott létre a Hezbollah terrorszervezet, melynél hivatalosan a Zöldek Határok Nélkül (GWB) libanoni környezetvédelmi szervezet tevékenykedett.

A megfigyelőállásról készült fotók alapján azonban az IDF megállapította, hogy nem környezetvédelmi aktivisták, hanem a Hezbollah tagjai tartózkodnak az izraeli határ közelében:

A Hezbollah már korábban is létrehozott megfigyelőállásokat az izraeli határ közelében a libanoni környezetvédelmi szervezet logójával ellátva, de bebizonyosodott, hogy nem az aktivisták nem természetvédelemmel foglalkoztak.

Izraeli információk alapján a szervezet működését részben a Hezbollah finanszírozza. Az ENSZ Libanoni Békefenntartó Missziója (UNIFIL) viszont elutasította az izraeli állításokat, mert többször is látták, hogy a Zöldek Határok Nélkül aktivistái fákat ültettek.

Később azonban az ENSZ megállapította, hogy a Hezbollah a környezetvédelmi szervezet számára fenntartott területről lőtt ki páncéltörő rakétákat egy IDF-bázis felé.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!