Kórházba került Harvey Weinstein
Kórházba került Harvey Weinstein

Weinstein egy korábbi felvételen ( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2024. 04. 29.
Harvey Weinstein ügyvédje szombaton bejelentette, hogy ügyfelét, az egykori hollywoodi filmmogult kórházba szállították, ahol számos vizsgálatot végeztek rajta. Az ügyvéd nemsokkal azután számolt be erről, hogy a fellebbviteli bíróság megsemmisítette a 2020-ban (nemi erőszak bűntette miatt) hozott ítéletet.

Ismét Hetek Közéleti Klub, aktuális témákkal: Mire számítsunk Ukrajnában és a Közel-Keleten? Hogyan készüljünk a jövőre? Szakértőkkel és teológusokkal beszélgetünk korunk legégetőbb kérdéseiről. Az eseményre a [email protected] címen tudnak regisztrálni. Részletek ITT.

Arthur Aidala védőügyvéd elmondta, hogy Weinsteint a manhattani Bellevue kórházba szállították, miután pénteken átszállították a helyi börtönbe.

„Megvizsgálták és a Bellevue kórházba küldték. Úgy tűnik, sok segítségre van szüksége, fizikailag. Rengeteg problémája van. Mindenféle vizsgálatokat végeznek rajta. Egészségügyileg eléggé összeomlott”

- mondta Aidala.

Frank Dwyer, a New York-i büntetés-végrehajtási intézet szóvivője az ügy kapcsán csak annyit mondott, hogy Weinstein továbbra is őrizetben van a Bellevue-ban. Thomas Mailey, az állami büntetés-végrehajtási és közfelügyeleti minisztérium szóvivője közölte, hogy Weinsteint a fellebbviteli döntés értelmében átadták a városi szintű büntetés-végrehajtásnak. Weinstein korábban a Mohawk büntetés-végrehajtási intézetben volt elhelyezve.

Még a múlt héten New York állam fellebbviteli bíróságának tanácsa 4-3 arányban új tárgyalást rendelt el, mert úgy találta, hogy az eredeti bírósági eljárásban olyan tanút is meghallgattak, akinek a vádlott elleni vallomása nem kapcsolódott az ott szóban forgó ügyhöz.

A most 72 éves filmproducert New Yorkban 2020-ban ítélték 23 év börtönre, egy televíziós és filmes gyártási munkatárssal szemben 2006-ban elkövetett szexuális bűncselekmény, valamint egy fiatal színésznő 2013-as megerőszakolása miatt. Weinsteint 2022-ben Los Angelesben is elítélték szexuális erőszak vádjával, ami 16 évről szólt, és ennek alapján továbbra is börtönben kell maradnia.

(AP / MTI / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!