Komoly szereplőgárdával érkezik a „Dávid háza” sorozat
Az Amazon MGM Studios bibliai eposzában Ali Suliman és Oded Fehr is feltűnik majd
Komoly szereplőgárdával érkezik a „Dávid háza” sorozat

Forrás: Amazon MGM Studios

2024. 06. 18.
A Dávid király életéről szóló új sorozat, amelyet az Amazon Prime Video fog sugározni, feltöltötte a bibliai szereplőgárdát, és Görögországban el is indult a forgatás. 

Michael Iskander egyiptomi-amerikai színész fogja játszani Dávid főszerepét a "Dávid háza" című sorozatban - írja a Variety magazin. Ali Suliman Saul királyt, Stephen Lang Sámuelt, Góliátot Martyn Ford alakítja, Ayelet Zurer izraeli színésznő pedig a jezréeli Ahinoámot, Dávid egyik feleségét fogja játszani.

A sorozat a Jézus Forradalma film rendezője Jon Erwin és a Netflix egykori vezetője, Kelly Merryman Hoogstraten által alapított, hitalapú, értékközpontú filmstúdió, a The Wonder Project első produkciója.

"Meggyőződésem, hogy változtatni tudunk azáltal, hogy olyan történeteket mesélünk, amelyek visszaadják a reményt azokban a dolgokban, amelyekben érdemes hinni - a családban, a közösségben, Istenben és Amerikában"

- jelentette ki Hoogstraten a Deadline-nak. 

"'Dávid háza' egy 3000 éves hős útját meséli el, és minden a mi Dávidunkkal, Michael Iskanderrel kezdődik" - mondta Erwin a Variety-nek. "Michael megtalálása és a vele való közös munka életem egyik legteljesebb élménye volt. Az egész szereplőgárda hihetetlen, és alig várom, hogy a globális közönség is úgy megismerje őket, ahogy én."

A "Dávid háza" Erwin ötlete és az első projekt a Prime Video számára, miután megállapodást kötött az Amazon MGM Studios-szal. 

"Egy sor lenyűgöző, értékközpontú film és tévéműsor számára teremtjük meg a terepet" - mondta Erwin. 

A sorozat szinopszisa szerint "az egykor hatalmas Saul királyt követi, amint saját büszkeségének áldozatává válik. Egy próféta készül megbuktatni őt - a kitaszított pásztorfiút, Dávidot keni fel második királlyá. Miközben Saul dühe egyre nő, Dávid szerelemmel, erőszakkal és politikával küzd meg annak az embernek az udvarában, akinek a helyébe hivatott lépni.

Két király. Egy királyság. A végeredmény háború."

A Jézus és tanítványai történetét művészi szabadsággal mesélő nagy sikerű The Chosen sorozat alkotója, Dallas Jenkins a stúdió különleges tanácsadója.

A bibliai drámasorozat forgatása jelenleg Görögországban zajlik.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!