Kitiltották Oroszországból Sean Pennt és Ben Stillert
Kitiltották Oroszországból Sean Pennt és Ben Stillert

Illusztráció - Sean Penn a Cannes-i filmfesztiválon.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 07.
Az orosz külügyminisztérium közzétette azt a listát, melyen az Oroszországból kitiltott amerikai hírességek, üzletemberek és politikusok nevei szerepelnek. Az összeállítás a héten 25 új névvel bővült, így már Ben Stiller és Sean Penn sem látogathat az országba.

Ahogy arról beszámoltunk, Ben Stiller júniusban látogatta meg Volodimir Zelenszkijt, ahol az amerikai színész azt mondta az ukrán elnöknek, hogy hősnek tartja. Sean Penn azzal "érdemelte ki" a kitiltását Oroszországból, hogy dokumentumfilmet ment forgatni Ukrajnába tavasszal az orosz invázióról, de végül gyalog kellett menekülnie stábjával együtt a lengyel határig.

A színész-filmrendezőt Zelenszkij is méltatta a Facebookon, amikor azt írta, hogy

Sean Penn megmutatja azt a bátorságot,
amely sokakból, különösen a nyugati
politikusokból hiányzik”.

Az orosz külügyminisztérium a Biden-kormány „ruszofób” intézkedéseire válaszul tette közzé a listát, melyen Joe Biden amerikai elnök is szerepel a feleségével és a lányával mint Morgan Freeman, Soros György, Kamala Harris és Mark Zuckerberg mellett.

(Entertainment Weekly / Hetek)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!