Kitiltották az orosz rendszámú autókat az unióból, Norvégia is csatlakozott a felhíváshoz
Kitiltották az orosz rendszámú autókat az unióból, Norvégia is csatlakozott a felhíváshoz

illusztráció(Shutterstock/Ireshetnikov54)

2023. 10. 03.
Az Európai Bizottság majdnem egy hónapja vezetett be újabb szankciót Oroszország ellen, amely az orosz rendszámú gépjárművekre vonatkozik.

Az uniós döntés szerint az orosz rendszámú autók már nem léphetnek be az EU-országok területére, beleértve az Oroszországgal határos államokat is.

A Bizottság fel is szólította a tagországokat, hogy tiltsák ki az Oroszországban regisztrált járműveket, függetlenül attól, hogy kereskedelmi vagy magán jellegű az úticéljuk az unióba, és rövid vagy hosszú ideig tartózkodnának az EU-országokban.

Ehhez a tilalomhoz most Norvégia is csatlakozott, mert bár nem uniós tagállam, de határos Oroszországgal.

Az északi állam továbbra is beengedi majd a tíz- vagy többüléses buszokat és minibuszokat, illetve kivételt képeznek majd a tiltás alól az orosz diplomáciai járművek, az Oroszországból humanitárius okokból Norvégiába utazók (temetés, egészségügyi ellátás), valamint azok az orosz rendszámú autók, amelyeknek Oroszországban élő norvég állampolgárok a tulajdonosai.

(AP / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!