"Kit hívjanak a feketék, ha baj van? A szellemirtókat?" - kifakadt a rendőrellenesekre az NBA-legenda
Charles Barkley szerint éppen a kisebbségiek lesznek az áldozatai, ha a hatóságoktól megvonják a támogatást
"Kit hívjanak a feketék, ha baj van? A szellemirtókat?" - kifakadt a rendőrellenesekre az NBA-legenda

A véleményét bátran felvállaló Charles Barkley(jobbra)(Forrás: Youtube/TNT)

2020. 09. 25.
Kevés a józan hang a nagy amerikai ligáknál, ha az olyan társadalmi kérdésekre terelődik a szó, mint az "intézményesült rasszizmus" és a "rendőri brutalitás". Most az NBA egyik nagy legendája, Charles Barkley fogalmazott meg azonban egy józan és logikus véleményt - az internet haragja nem is kerülte el. 

Charles Barkley szerint fel kellene hagyni azzal a törekvéssel, hogy megvonják a költségvetést a rendőrségtől, vagy felszámolják a különböző részlegeiket. Mint mondja, éppen az alacsony jövedelemmel rendelkező fekete közösségek látnák a legnagyobb kárát annak, hogyha a rendőrség nem tudna megfelelően működni. 

"Kit kellene a feketéknek hívniuk, ha baj van? A Szellemirtókat?"

Az volt NBA-sztár jelenleg műsorvezetőként és sportkommentátorként dolgozik, a TNT csatorna Tip-Off című műsorában fogalmazta meg véleményét. Mint mondja, szerinte is szükség van reformokra, de ha a rendőrök költségvetését veszik el, akkor az kontraproduktív. 

"Fel kellene hagyni ezzel a 'töröljük el, fosszuk meg a rendőrséget' baromsággal!"

Charles Barkley egyébkén a másik NBA-legendával, Shaquille O'Neal-lel beszélgetett a műsorban. Később a közösségi oldalakon mindketten rengeteg támadást kaptak. 

Szóba került Breonna Taylor ügye is, akit a kentucky Louisvilleben lőttek le amerikai rendőrök, miután a letartóztatási kísérletük során tűzpárbajba kerültek a nő barátjával. Az eset még márciusban történt, ám az ügy részleteit most hozták nyilvánosságra. A három kiérkező rendőrből csak egy ellen emeltek vádat "gondatlan veszélyeztetés" miatt. Gyilkosság miatt azért nem, mert a rendőrség lövései indokoltak voltak, hiszen Taylor barátja rálőtt a rendőrökre, egyiküket meg is sebesítette. 

A részletek nyilvánosságra kerülése óta zavargások törtek ki a városban, a helyi rendőrség épületénél a tüntetők robbantottak is, az összecsapásokban több rendőr is megsebesült. Konkrétan az egyik megmozduláson két rendőrt meg is lőttek, az esetből országos hír lett, még Donald Trump is tweetelt róla. 

Barkley és O'Neal is egyetértettek abban, hogy az eset nem hasonlítható George Floyd esetéhez, hiszen bírósági végzéssel érkeztek a rendőrök, és teljesen természetes, hogy az érkező lövésekre viszonozzák a tüzet. Azt ugyanakkor sajnálják, hogy haláleset történt és a fiatal nő ebben az életét vesztette. 

(RT, The Blaze)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!