Joe Biden és Kamala Harris lett a Time magazin "Év embere"
A lap szerint "valami történelmit képviselnek"
Joe Biden és Kamala Harris lett a Time magazin "Év embere"

Forrás: TIME magazine

2020. 12. 11.
Az amerikai demokrata elnökjelöltet, Joe Bident és alelnökjelöltjét, Kamala Harrist választotta a Time magazin a 2020-as év emberévé. A demokrata duó ezzel három "döntőst" körözött le: az egészségügyi dolgozókat és Dr. Anthony Faucit, a faji igazságosságért küzdő mozgalmat és Donald Trump elnököt.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A Time magazin 1927 óta választja ki az év legbefolyásosabb személyét. Ezévi döntését azzal indokolta Twitter-üzenetében, hogy a Biden-Harris páros "valami történelmit képvisel".

"Az amerikai történet megváltoztatásáért, annak megmutatásáért, hogy az empátia erői nagyobbak, mint a megosztottság fúriái, a gyógyulás víziójának képviseletéért a gyászoló világban, Joe Biden és Kamala Harris a TIME 2020-as év embere"

- írta a lap főszerkesztője, Edward Felsenthal.

Joe Biden és Kamala Harris, akik nem szerepeltek a magazin kezdeti listáján, egyelőre nem reagáltak a bejelentésre. Négy éve, 2016-ban Donald Trumpot választották az év legbefolyásosabb személyévé. 

A Time magazin minden évben választ ugyanis egy személyt, csoportot, eszmét vagy tárgyat ami jó vagy rossz irányban, de a legnagyobb hatást gyakorolta az adott év eseményeire. Tavaly a lap további kategóriákkal egészítette ki az "Év embere" címet: az év üzletemberét, szórakoztatóját, atlétáját, és őrzőjét is megnevezik azóta. 

2020 nyertesei

Az "Év örzői" kategóriában Dr. Anthony Faucit, az amerikai koronavírus munkacsoport kulcsszereplőjét, illetve az egészségügyi dolgozókat választották.

"A Covid-19 elleni frontvonalon a világ egészségügyi dolgozói az emberség legjavát mutatták - önzetlenséget, együttérzést, bátorságot és állóképességet - míg igyekeztek megőrizni, amit tudtak"

- indokolta döntését a lap.

Az "Év üzletembere" kategóriában a Zoom videokonferencia-program alapítójára és igazgatójára, Eric S. Juanra esett a választás.

"a Zoom a közösségápolás mentőöve lett az akut izoláció időszakában".

Az "Év sportolója" kategóriában LeBron James amerikai kosárlabdajátékos emelkedett ki, Az "Év szórakoztatója" címet pedig a dél-koreai popbanda, a BTS nyerte. 

(BBC News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!