Jobbikos politikus is kiment a Pride-ra, a párt cáfolja, hogy etikai eljárást kezdeményezett volna vele szemben
Bereczki Miklós azt írja, szembe mert nézni a betanult reflexekkel, és így döntött a Pride mellett
Jobbikos politikus is kiment a Pride-ra, a párt cáfolja, hogy etikai eljárást kezdeményezett volna vele szemben

Forrás: Facebook/Bereczki Miklós

2021. 07. 28.
A Mandinernek Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzai képviselője azt nyilatkozta, hogy mivel Bereczki Miklós, a párt soroksári alapszervezetének elnöke politikusi minőségében vett részt a Pride-on, ezért etikai vizsgálatot kezdeményezett vele szemben. A Jobbik tagadja, hogy eljárást indított volna. 

Bereczki Miklós, a soroksári Jobbik elnöke egy Facebook-posztban is bejelentette, hogy részt vett a Pride-on most először. 

"15 éve ez még elképzelhetetlen lett volna számomra, de szembe mertem nézni az előítéletekkel és betanult reflexekkel és megismertem sok másként gondolkodót akár a politikában akár más területen és rájöttem, hogy jó emberek. A mai pride számomra ezt jelentette."

- írja Bereczki bejegyzésében. 

Erre válaszul Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője viszont vizsgálatot kezdeményezett, mivel szerinte párttársa vétett az alapszabály ellen, ami szerint fegyelmi vétségnek minősül, ha valaki "nyilvánosan a párt elfogadott politikájával szemben foglal állást, illetőleg ekként folytat közéleti tevékenységet". 

Szabó a Mandinernek nyilatkozva feltette a kérdést, hogy

Bereczki mindezt vajon kinek a megbízásából, kérésére vagy érdekében tette. 

A vasarnap.hu-nak Staudt Gábor, a Jobbik etikai testületének vezetője azt is elmondta, hogy a bizottság minden beérkező panasszal kapcsolatban lefolytatja a vizsgálatot. 

A Jobbik nem sokkal később közleményben cáfolta, hogy etikai eljárást indítottak volna. Mint írják, a párt ugyan nem vett részt a Pride-on, de nem szólnak bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. 

(Mandiner, Vasárnap, 444)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!