Jelentős változásokat jelentett be Orbán Viktor
A nyitás következő lépcsőfokára 3,5 millió oltottnál, jövő hét közepén kerülhet sor
Jelentős változásokat jelentett be Orbán Viktor

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2021. 04. 14.
Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán a járványügyi nyitás újabb állomásáról. Többek között kijelentette, mikor nyithatnak a teraszok, és hogy hogyan zajlik majd az iskolások jelenléti oktatásba való visszatérése.

A kormányfő kifejtette: véget ért a kormányülés, és örömmel látják, hogy elérték a hárommillió beoltottat.

Ezért a kormány nevében köszönetet mondott mindenkinek, "akinek a munkáját dicséri ez a szép eredmény", így orvosoknak, ápolóknak, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltóanyagot tároló raktárosoknak, a teherautókra és buszokra felpakoló rakodómunkásoknak, valamint a sofőröknek, akik eljuttatták a vakcinát a beadási pontokra.

Hangsúlyozta: "jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban".

Jövő héten nyitnak a teraszok

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, ha ezt elérik - remélhetőleg a következő hét közepén, szerdán-csütörtökön -, akkor kinyithatnak a teraszok.

"Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját"

- fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte: hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik.

Iskolák újraindítása

A kormány döntött az iskolák újraindításáról is; csak fokozatosan és óvatosan haladhatnak, ezért türelmet és megértést kért a szülőktől.

Úgy döntöttek, hogy április 19-én, hétfőn kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait.

Hozzátette: a felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás, a diákoknak az iskola a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én nyílik meg.

Felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások

A miniszterelnök elmondta: a kormány azt is megállapította, hogy mind a nemzetközi térben, mind itthon felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket - vélekedett.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Azt kérte az emberektől, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat.

"Vigyázzunk egymásra, minden élet számít, és ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog"

- zárta szavait Orbán Viktor.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!