Jair Lapid: Izraelt az “egyéb képességei” tartják biztonságban
Jair Lapid: Izraelt az “egyéb képességei” tartják biztonságban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 08. 02.
Az izraeli miniszterelnök a zsidó állam nukleáris képességeket nem tagadó, de nem is elismerő politikáját folytatva arról beszélt, hogy Izrael az “egyéb képességei” miatt van biztonságban.

Lapid az Izraeli Atomenergia Bizottság (IAEC) új vezetőjének beiktatási ünnepségén üzent Iránnak Izrael állítólagos atomfegyvereire hivatkozva.

Az izraeli kormányfő elmondta, hogy a zsidó állam hadműveleti lehetőségei védelmi és támadó képességekből állnak, valamint abból, amit a külföldi média “egyéb képességeknek” szokott nevezni.

Ezzel Lapid a helyi lapok szerint egyértelműen nukleáris fegyverekre célzott, melyek birtoklását Izrael hivatalosan soha nem erősítette meg.

Az elmúlt hónapokban iráni atomtudósok és nukleáris létesítmények elleni több merényletet és támadást is Izraelnek tulajdonítottak, bár Izrael ritkán vagy egyáltalán nem vállalta nyilvánosan a felelősséget ezekért az akciókért.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!