Izrael-ellenes nembináris énekes nyerte az Eurovíziót, sikerült azonnal összetörnie a díjat
A hüvelykujja sem úszta meg
Izrael-ellenes nembináris énekes nyerte az Eurovíziót, sikerült azonnal összetörnie a díjat

x/RBC Television Roblox

2024. 05. 13.
Nemo, a 24 éves énekes - aki nem binárisnak vallja magát - a szombati Eurovíziós versenyen Malmőben a "The Code" című dalával megszerezte Svájc győzelmét, de nem sokkal azután, hogy átadták neki az üvegdíjat, össze is törte.

A verseny után egy sajtótájékoztatón megjelent Nemo-t meg is kérdezték: "A trófea ott van előtted, de máris keringenek videók arról, hogy összetörted a színpadon. Tényleg összetörted?"

A svájci versenyző nevetve válaszolt:

"A trófeát is, és a hüvelykujjam is eltörtem... De kaptam egy újat - úgyhogy gyakorlatilag most már kettő van."

Nemo hozzátette, nagyon hálás, hogy részt vehetett a versenyen, és örömmel konstatálta, hogy az Eurovízión soha nem vett részt ennyi LMBTQ-versenyző azelőtt, és ez az eddigi "legqueerebb" Dalverseny. "'A kód' arról az útról szól, amelyet azzal a felismeréssel kezdtem, hogy nem vagyok sem férfi, sem nő" - mondta a versenyző.

Tény, hogy bizarr, sőt ijesztő külsejű és viselkedésű versenyzőkben idén sem volt hiány. 

Az énekes az Izraellel kapcsolatos feszültségekre irányuló kérdésre kijelentette: "Azt kell mondanom, hogy ez az egész élmény nagyon intenzív volt, és nem csak kellemes volt végig.

Sokszor nem úgy tűnt, mintha minden a szeretetről és az egységről szólna, és ez nagyon elszomorított"

- mondta Nemo, aki korábban palesztinok elleni népirtással vádolta meg a zsidó államot.

A svájci énekes összesen 591 pontot szerzett, ezzel kényelmesen biztosította a győzelmet a második helyezett horvát Baby Lasagna előtt. Őket követte a sorban Ukrajna, Franciaország és Izrael, melynek versenyzője óriási antiszemita támadási hullámmal kellett, hogy szembenézzen. 

(Yahoo/Hetek)

.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!