„Istenben bízunk” feliratot helyeznének az izraeli pénzre ultraortodox törvényhozók
„Istenben bízunk” feliratot helyeznének az izraeli pénzre ultraortodox törvényhozók

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 01. 25.
Az ultraortodox Sasz Párt szerint az amerikai minta alapján javasolt felirat biztosítaná a zsidó állam számára a gazdasági sikereket.

Az izraeli mezőgazdasági miniszter szerint az Egyesült Államok jó példa arra, hogy ezt a kifejezést a dollárra nyomtatja, és ez tulajdonképpen szerencsét és gazdasági sikereket hozna Izrael számára.

A zsidó nép egyetlen egyszerű igazságban hisz: hogy mindent Isten kegyelméből kap, beleértve a gazdasági jólétet is, ezért fontos hálát adni Istennek és a hitünket hirdetni Izrael államának a pénzén”

- mondta Moshe Abutbul, aki maga is támogatja a kezdeményezést.

A javaslatot várhatóan leszavazzák majd az ellenzéki pártok, és az is kérdéses, hogy Netanjahu koalíciós kormányában mindenki támogatni fogja-e.

Avigdor Liberman volt pénzügyminiszter a Twitteren gúnyolta ki az ötletet, mert szerinte ez “furcsa módszer arra, hogy a magas megélhetési költségek ellen felvegyék a küzdelmet”.

(Ynet News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!