Idén már több mint százezren próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra
Egyre agresszívabban támadják a rendőröket és katonákat
Idén már több mint százezren próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra

Migránsok a déli határnál.(Forrás: Youtube/PoliceHungary)

2022. 06. 23.
Meghaladta a százezret azoknak a migránsoknak a száma, akik idén megpróbálták illegálisan átlépni a déli magyar határt - jelentette be Rétvári Bence videóüzenetben.

Ez azt jelenti, hogy már majdnem két és félszer annyian próbálták meg illegálisan bejutni Magyarországra, mint 2021 hasonló időszakában.

Az embercsempészek száma is megugrott 2022-ben: a magyar rendőrök eddig 750 embercsempészt fogtak el, miközben az elmúlt év hasonló időszakában csupán 400-at.

A migrációs nyomás fokozódása várható a déli határon hiszen az orosz-ukrán háború hatása akkorra fog begyűrűzni az afrikai országokba, így még több bevándorló érkezésére lehet majd számítani.

Itt az ideje, hogy az Európai Unió komolyan foglalkozzon a külső határok védelmével és végre érdemben segítse azokat az országokat, amelyek Európa külső határát védik”

- mondta Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A Magyar Rendőrség adatai szerint hetente áltagosan négy-ötezer illegális bevándorló próbált idén bejutni az országba.

Ahogy a Rendőrség felvételein is látszik, a migránsok egyre agresszívabban próbálnak átjutni a határvédelmi kerítésen, kövekkel, botokkal, gázspray-vel, fegyvernek látszó tárggyal támadva a rendőröket és katonákat:

 

 

(MTI / Police.hu / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!