„Hozzuk vissza a férfias férfiakat” – női ruhás férfit villantott címlapján a Vogue, kommentháború indult
Candace Owens konzervatív kommentátor a nyugati férfiak elnőiesedését fájlalta, a Twitter-népe védelmébe vette a sztárt
„Hozzuk vissza a férfias férfiakat” – női ruhás férfit villantott címlapján a Vogue, kommentháború indult

Forrás: Youtube/Vogue

2020. 11. 17.
Több konzervatív közéleti személyiséget, köztük Candace Owenst és Ben Shapirót is sokkolta a Vogue divatmagazin legújabb címlapja, melyen Harry Styles, a One Direction brit sztárénekese női ruhákban pózol (nem először). Owens feminizálódó férfiakról szóló kommentje óriási vitát keltett azzal kapcsolatban, hogy vajon a ruha teszi-e a férfit.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

“Szeretek az öltözködéssel játszani” – nyilatkozta a fotózással kapcsolatban Styles a Vogue-nak. „Nem veszem túl komolyan a dolgot… úgy gondolom, ha találsz valamit, amiben csodálatosan érzed magad, az szuperhős-szereléssé válik. A ruhák azért vannak, hogy játsszon és kísérletezzen velük az ember.” A sztár hozzátette, ha az ember elveti azt, hogy vannak férfiruhák és női ruhák, és elmossa a határokat, egy olyan aréna nyílik meg előtte, ahol szabadon játszhat. 

Bár a sztárnak lehet, hogy nem sokat jelent miben van, az LMBTQ közösség ünnepelte a világ legolvasottabb divatmagazin címlapját, amiért elfogadja és ünnepli a gender fluiditást.

Candace Owens konzervatív kommentátor erős választ adott a Vogue magazin Stylest ábrázoló tweetjére, melyben szoknyában látható a sztár.

"Egyetlen társadalom sem maradhat fenn erős férfiak nélkül. A Kelet tudja ezt. Nyugaton férfiaink folyamatos feminizálása folyik, miközben a gyermekeinket marxizmusra tanítják, és ez nem véletlen egybeesés. Nyilvánvaló támadás. Hozzuk vissza a férfias férfiakat!”

- áll Owens szombati tweetjében.

Később, miután a közösségi oldalon és a médiában is nagy visszhangot keltett kijelentéseivel, hétfőn hozzátette:

„Mivel felkapottá vált az üzenetem, szeretném tisztázni, mit is értek a ’hozzuk vissza a férfias férfiak’ kijelentésemen. Úgy értettem, hogy ’hozzuk vissza a férfias férfiakat’. Az olyan kifejezéseket, mint ’toxikus férfiasság’ toxikus nők alkották meg. Az igazi nők nem álfeministák. Bocs, de nem kérek elnézést.”

Candace mögé egy másik konzervatív közszereplő, Ben Shapiro is beállt, Harry Styles rajongói azonban alaposan kiakadtak kijelentésein.

Számos híresség és átlagember állt ki Styles ruhaválasztása mellett. Olivia Wild hollywoodi színésznő például szánalmasnak nevezte Owenst a tweetjével kapcsolatban.

Többet igyekeztek emlékeztetni Owenst, hogy a világ több kultúrájában elfogadott viselet a szoknya a férfiak számára, és a történelem során is számos időszakban hordtak hasonló viseleteket.

"Úgy tesz, mintha a múltban a ’férfias férfiak’ nem viseltek volna tógákat, szoknyákat, skót szoknyát, parókát vagy kimonót. Lássuk mit szól majd ahhoz, amikor rájön, hogy még sminket is viseltek.”

- írta egy Twitter-felhasználó.

Egy másik kommentelő onnan igyekezett megközelíteni a kérdést, hogy volt idő, amikor nem tekintették nőiesnek, ha egy nő nadrágot, vagy öltönyt viselt, amit eredetileg férfiak számára terveztek és férfias viseletnek tekintettek.

"Ha Candace Owens viselhet öltönyt, amit eredetileg férfiaknak terveztek és férfiassághoz kötöttek, nem hiszem, hogy neki kellene megmondania, hogy Harry Styles viselhet-e ruhát vagy sem”

Megint más kiemelte, hogy Styles szeretetet és békét közvetít mindenhol, amerre csak jár, és Candace-nek nem kéne ilyen „kegyetlennek lennie” vele szemben. 

(Newsweek/TheHill/Hetek)

hetek

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!