Hatalmas vihar pusztított Szicíliában, Cataniát elöntötte a víz - VIDEÓ
Legalább két ember vesztette életét
Hatalmas vihar pusztított Szicíliában, Cataniát elöntötte a víz - VIDEÓ

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 10. 27.
A vihart egy aktív mediterrán ciklon okozta, ennek ereje egy egyes erősségű hurrikánéval is vetekszik. Az esőzéseknek pedig nincs vége: csütörtökön és pénteken akár még nagyobb pusztítás is lehet a térségben.

Harmadik napja sújtják heves viharok Dél-Olaszországot, így Szicília több városának utcái és utai víz alá kerültek. Az olasz polgári védelem a legsúlyosabb meteorológiai riasztást adta ki kedden Szicília egyes részeire.

A hivatal arra figyelmeztetett, hogy a heves esőzések, zivatarok és a viharos szél potenciálisan életveszélyes, és anyagi károkra is számítani lehet ezeken a területeken.

A helyzet súlyosságára tekintettel Catania polgármestere elrendelte, hogy kedd éjfélig zárjanak be minden üzletet, kivéve azokat, amelyek alapvető szolgáltatásokat nyújtanak. Salvo Pogliese polgármester a  azt közölte,hogy 

az elmúlt negyvennyolc órában annyi eső hullott a városban, mint máskor egy teljes év alatt. Arra kérem az egész lakosságot, hogy ne hagyják el otthonukat, kivéve rendkívüli okokból, mert az utakat ellepte a víz

– írta, és egyúttal szerdától iskolai szünetet rendelt el.

A lakosság egy része és egyes vállalkozások a szélsőséges időjárás miatt áram nélkül maradtak, az iskolákat a környező településeken is bezárták. Az árvíz miatt ki kellett üríteni néhány, a cataniai Garibaldi kórházhoz tartozó épületet is. Az olasz iLMeteo meteorológiai weboldal szerint a vihar a hét folyamán tovább fokozódhat, és csütörtökön és pénteken újabb heves esőzéseket és áradásokat okozhat.

(hetek/BBC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!