Hamarosan minden kínai számára elérhető lesz a vakcina (x)
Hamarosan minden kínai számára elérhető lesz a vakcina (x)

Forrás: China Media Group

Kína koronavírus elleni vakcinájából több mint 100 millió embert oltottak be világszerte, és az ország következő lépése az, hogy felgyorsítja az ingyenes oltás hazai népszerűsítését - derült ki a kínai kormány egyesült járványvisszaszorítási intézményének legfrissebb tájékoztatásából.

Ez egy PR cikk.

Kínában március 22-e éjfélig több mint 80 millió adag oltóanyagot adtak be. A vakcina megjelenésének első napjaiban elsőbbséget élveztek azok a magas kockázatú lakosok, akik jobban ki vannak téve a koronavírusnak, mint például az orvosok, határőrök, hideglánc-szállítással foglalkozók. Most fokozatosan terjesztik ki mindenkire az oltottak körét, ezzel remélhetőleg elindul a legszélesebb körű oltás az országban.

A keleti ország manapság a vakcinagyártás növelését erőlteti,  folyamatosan segíti az a 60 év felettiek oltását, és megerősíti az vakcinákkal kapcsolatos esetleges rendellenes reakciók nyomonkövetését.

Továbbra is követni fogják a sürgősségi oltási elsőbbség elvét, és a lakosok személyes kívánságaik szerint döntenek az ingyenes oltásról - közölte He Qinghua, a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság főosztályvezetője.

Jelenleg az országban az ingyenes oltás csak a 18 és 59 év közöttieket érinti. Miután a klinikai vizsgálatok elegendő biztonsági és hatékonysági adatot szereznek, megkezdik a 60 évesnél idősebbek oltását is, és megfogalmazzák a krónikus betegségekben, például magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedő betegek oltására vonatkozó irányelveket.

Kínában a napi oltások száma a február 1-jei 1,5 millióról mára 5 millió adagra nőtt, és az országban az összes oltás száma meghaladja a 100 milliót.

Március 20-áig négy kínai vállalat - a Sinopharm pekingi cége, a Sinopharm vuhani cége, a pekingi Sinovac és a tiencsini Cansino - oltásait feltételes jegyzékbe vételre engedélyezték, és az Anhui Zhifei Longcom vakcináját sürgősségi felhasználásra jóváhagyták, ezzel egyúttal Kínában állítják elő a legtöbb koronavírus elleni vakcinát a világon.

Összeállította: Hao Yue

( CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!