„Hálás vagyok, hogy Isten adott második esélyt” – csodálatos módon visszatért 45 perces klinikai halálból egy baltimore-i nő
Pár szobával arrébb lánya nyolcadik kisunokájának adott életet
„Hálás vagyok, hogy Isten adott második esélyt” – csodálatos módon visszatért 45 perces klinikai halálból egy baltimore-i nő

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 09. 17.
Egy baltimore-i nő közel egy órán át volt klinikai halál állapotában, miután szívrohamot kapott – orvosi csodának nevezte, hogy visszatért az élők közé. Az orvosok csak ámultak a látottakon.

Július 2-a nem egy átlagos hétköznap volt a golfpályán Kathy Patten számára. Telefonon értesítették ugyanis, hogy lánya, Stacey Fifer éppen szülni készül. Mielőtt azonban találkozhatott volna újszülött unokájával, a hölgy szívrohamot kapott. Pillanatokkal ezután pedig meg is halt – legalábbis egy időre. A szíve nem vert, pulzusa nem volt, és nem is lélegzett.

Pattent orvosai 45 percen át klinikailag halottnak tekintették, miközben lányának vajúdása is folyt, és ő is vívta a maga küzdelmét, a baba, Alora ugyanis beragadt a szülőcsatornába.

Az unoka végül 39 órával később, sürgősségi császármetszéssel jött a világra.

Eközben a kitartó újraélesztés után megtörtént az első csoda, csupán néhány szobával arrébb Patten visszatért az élők közé.

„Nagyon hálás vagyok, hogy Isten adott nekem egy második esélyt. A lehető legjobb ember leszek majd azután”

– nyilatkozta a nő. „Nagyon ijesztő volt, de a visszatérés egy második esély az életre.”

A nő minden agykárosodás nélkül élte túl a dolgot, ami rendkívül ritka, ugyanis orvosi tanulmányok szerint a szívmegállást átélők mintegy 10,6 százaléka épül csak fel. Nem sokkal ezután érkezett a második, sikeresen megszületett Kathy nyolcadik unokája.

„Ez a sorsszerű volt, anyámnak itt kellett lennie. Végső soron Alora miatt volt itt anyám, és történetesen a megfelelő helyen volt a megfelelő időben”

– mesélte Fifer. „Ő egy két lábon járó csoda” – tette hozzá.

Az orvosokat is meglepték a történtek. „Nem azt mondtam, hogy szívesen, hanem hogy köszönöm” - fogalmazott Dr. Dov Frankel, Patten egyik orvosa a Greater Baltimore Medical Centerben.

„Megtanítottad számunkra, mit jelent élni. Megtanítottad, mit jelent nem feladni.”

(CBS Detroit/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!