Gulácsiék Budapesten: a koronavírus miatt a Puskásban játssza következő BL meccsét a Lipcse
A német beutazási tilalom miatt kellett új stadiont találnia a Liverpool ellenfelének
Gulácsiék Budapesten: a koronavírus miatt a Puskásban játssza következő BL meccsét a Lipcse

forrás: MLSZ.hu

2021. 02. 08.
A Puskás Arénában fogadja a magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató RB Leipzig a hatszoros BL-győztes Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, február 16-án.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig a Németországban érvényes beutazási tilalom miatt kényszerül semleges helyszínen játszani a február 16-i Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonását, a német csapat döntése értelmében a Puskás Arénában fogadja az angol Liverpoolt. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg a párharcot, amelynek szervezője hivatalosan a német Lipcse együttese, mely az UEFA ajánlását is figyelembe véve választotta ki a budapesti helyszínt.

"Magyarország minden rangos labdarúgó eseménynek örömmel ad otthont.

Az elmúlt évtized infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetőn rendelkezünk olyan létesítményekkel, amelyek alkalmasak nagyszabású sportesemények lebonyolítására." - áll az mlsz.hu közleményében

A közelmúltban sikerrel rendeztek női Bajnokok Ligája-döntőt, illetve első alkalommal nézőkkel a koronavírus-járvány első hulláma után férfi Szuperkupa-döntőt hazánkban. Magyarország a nyári időszakban helyszíne volt semleges pályaként az európai kupamérkőzések selejtezőinek. Itt fogadta a Juventust és a Barcelonát is a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A szervezéssel, a rendezéssel az európai szövetség, maximálisan elégedett volt, és a gyakorlatban is vizsgázott a stadionban a gólvonal-technológia és a videóbíró-rendszer.

A nyáron az EURO2020-nak, vagyis a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, továbbá Budapest 2023-ban rendezhet Európa-liga-döntőt is.

(Hetek/MLSZ)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!