Galaxis őrzői amerikai módra: Trump új nevet talált az USA űrhadserege számára
Létrehozására még tavaly adott utasítást az elnök, arra hivatkozva, hogy "Amerika ellenségei már az űrben is megjelentek"
Galaxis őrzői amerikai módra: Trump új nevet talált az USA űrhadserege számára

Fotó: Amerikai Légierő/James Richardson

2020. 12. 22.
Az amerikai Space Force, vagyis űrhadosztály új nevet kapott, melyet Mike Pence alelnök hivatalos bejelentése után Twitter-oldalukon is közzétettek: ezentúl őrzőknek kell majd hívni őket. A különleges űrbéli erők felállítására Donald Trump elnök adott utasítást még tavaly februárban, utalva arra, hogy Amerika ellenségei "már az űrben vannak".

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Mike Pence hivatalban levő alelnök a napokban, a Space Force első évfordulójának fehér házi ünnepségén jelentette be, hogy amerikai űrhadosztály katonáit őrzőknek fogják hívni.

"Megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesült Államok elnökének nevében bejelenthetem, hogy az Egyesült Államok űrhadosztályában szolgáló férfiakat és hölgyeket ezentúl őrzőkként fogják ismerni"

A Trump kormány még tavaly februárban rendelte el az űrhadosztály létrehozását, ami 2019 december 20-án meg is történt. A légierő 1947-es megalapítása óta ez az egyetlen fegyveres erő, amit létrehozott Amerika. Jelenleg durván 4000 őrző alkotja a Space Force-t, egyik legfrissebb tagjuk a Nemzetközi Űrállomáson teljesít szolgálatot. Az űrhadosztály két földi bázissal rendelkezik.

Nem kérdés, hogy az űr harcmezővé vált. Amerika mellett Oroszország és Kína is űrdominanciára tör.

"Hadd kérjek arra minden őrzőt, hogy folyamatosan törjenek előre ... Folyamatosan mozdítsák elő az Egyesült Államok űrhadosztájának jövőképét és küldetését, hogy biztosítsák Amerika űrbéli dominanciájának fennmaradását."

 - zárta ünnepi beszédét az alelnök.

(Defense/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!