"Függőségként kezelem" - Szakít homoszexuális életmódjával és támogatja a "melegterápiát" Milo
A brit konzervatív botrányhős a valláshoz fordult segítségért
"Függőségként kezelem" - Szakít homoszexuális életmódjával és támogatja a "melegterápiát" Milo

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 10.
Milo Yiannopoulus brit meleg konzervatív botrányhősként robbant be a köztudatba, majd provokatív üzenetei miatt gyakorlatilag száműzték az online térből, illetve a közéletből. A napokban azonban ismét felbukkant az éterben, nem is akármilyen üzenettel: bejelentette ugyanis, hogy innentől kezdve ex-meleg, és a vallásnak szenteli mindennapjait.

A katolikus férfi, aki korábban is utalt arra, hogy örülne ha tudna hetero életet élni, de sajnos nem tud, a LifeSite Newsnak adott interjújában

a meleg életmódot egyértelműen bűnnek ítélte, melyből szekuláris próbálkozásokkal csak ideiglenes vagy semmilyen kiút sincsen, viszont az igazi kiút és megváltás az Krisztusnak való odaszenteltségen keresztül valósul meg.

Milo úgy emlékszik vissza, hogy részben lázadásból "vált meleggé".

"Amikor azzal viccelődtem, hogy csak azért lettem meleg, hogy édesanyámat kínozzam, csak félig volt vicc.

Természetesen sosem éreztem teljesen otthon magam a homoszexuális életmódban - ki érzi? ki érezheti? - és csak azért mentem bele mélyebben a nyilvánosság előtt, mert a liberálisokat megőrjítette, hogy egy jóképű, karizmatikus, intelligens meleg fickó a konzervatív alapelveket ünnepli.

A férfi emellett elismeri, hogy ez nem jelentette azt, hogy ne fordult volna lelkesen mindenféle "degenerált viselkedési formába" a magánéletében. 

"Úgy éreztem, ezt érdemlem. Szeretném azt mondani, hogy az egész színjáték volt és végig hetero voltam, de még a színjátszás felé sem vagyok ennyire elkötelezett."

A nagy fordulat szerinte senkit nem kell meglepetésként érjen, hiszen az elmúlt évek során számos erre utaló elszólása volt, sőt, New York Times bestsellerében, a Veszélyesben egyértelműen utalt arra, hogy hetero "coming outja" hamarosan érkezik. Telegram-posztjai között nem volt ritka az "x nap szodómia nélkül" bejegyzés. 

Tavaly nyáron Milo több fényképet is közzétett a Parleren volt-homoszexuálisokról a következő szöveggel: "nézzétek ezeket a gyönyörű lelkeket, akik megszabadultak démonjaiktól és meggyógyultak bűnös késztetéseikből". A kérdésre, hogy most már akár saját képét is megoszthatná-e hasonló üzenettel, leszögezte:

"Nem gondolom, hogy valaha is elég bátor leszek múltbéli dologként utalni rá. Függőségként kezelem, az alkoholistákhoz hasonlóan."

Milo szerint nem egyszerű, hogy partnerét "lefokozta lakótárssá" és így élnek most együtt, azonban továbbra is minden évben új Porschéval és Givenchy ruhákkal is ellátja. 

Saját bevallása szerint élete drámaian megváltozott, és úgy tud a leginkább ellenállni a kísértésnek, hogy számolja a napokat. 

"Az elmúlt 250 napban csak egyszer csúsztam meg, ami sokkal jobb arány, mint amire számítani mertem"

Milo katolikusként igyekszik észben tartani, hogy Jézus sokkal rosszabb dolgokat is elviselt, és mindenkit a saját "nehéz" keresztjének viselésére kért (a Biblia valójában könnyű terhet említ, a szerk.). Emellett meg van győződve arról, hogy már elég jót tett a földön, hogy bocsánatot nyerjen a múltbéli bűnökért (a Biblia szerint nem cselekedetektől függ a bűnbocsánat, a szerk.). 

Úgy véli, a hiúsággal, büszkeséggel és önelégültséggel kell leszámolni ahhoz, hogy valaki el tudja fogadni Krisztust, mert a meleg életformából úgy látja a földi módszerekkel majdhogynem lehetetlen kijönni. 

Az ex-meleg botrányhős kijelentette, a következő évtizedben igyekszik rehabilitálni a "melegterápia" kifejezést, ami meggyőződése szerint működik, bár nem mindenkinél. Emellett az abortusz elleni harcra is odaszánja magát, ami az "emberi történelem erkölcsi horrorja". 

(LifeSite/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!