Fordulat? Jövő hónapban folyósíthatja a visszatartott források több mint felét az unió
Fordulat? Jövő hónapban folyósíthatja a visszatartott források több mint felét az unió

Forrás: Shutterstock/Alexandros Michailidis

2023. 10. 03.
November végén kaphatja meg Magyarország az Európai Bizottságtól a befagyasztott uniós forrásoknak több mint felét, mintegy 13 milliárd eurót – számolt be róla a Financial Times.

A lap értesülése szerint a forrásbefagyasztás részleges feloldásától azt remélik az uniós döntéshozók, hogy a magyar fél ezek hatására hozzá fog járulni Ukrajna további támogatásához és az uniós költségvetés megemeléséhez.

A Financial Times értékelése szerint a tavaly decemberben befagyasztott pénzek említett részének folyósítása Orbán Viktor magyar miniszterelnök győzelmét jelentené a tíz hónapja tartó kötélhúzásban.

Az Európai Unió a 22 milliárd eurós kohéziós források visszatartását a hazánkkal kapcsolatos jogállamisági aggályokkal, valamint az emberi jogok aggasztó helyzetével indokolta korábban.

(Financial Times / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!