Fontosnak tartja Kína a Kína–KKE együttműködési mechanizmust (x)
Fontosnak tartja Kína a Kína–KKE együttműködési mechanizmust (x)

Ningbo város( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

A Kína–KKE együttműködési mechanizmus fontos platform Kína és a KKE országok számára a barátság fokozása, az együttműködés bővítése és a közös fejlődés keresése érdekében, jelentette ki Hszi Csin-ping kínai államelnök a második Kína–KKE Expónak küldött köszöntő levelében június 8-án.

Ez PR cikk.

Aznap nyílt meg a második Kína–KKE Expó a Zhejiang tartomány Ningbo városában, amelynek témája: „Új minta építése és új lehetőségek megosztása”. Az expót a Kínai Kereskedelmi Minisztérium és Zhejiang tartomány kormányzata közösen szervezte, és Kínából, valamint Közép- és Kelet-Európa országaiból érkeztek vendégek és vállalatok részvételre.

Hszi Csin-ping levelében kifejtette, hogy ez év februárjában sikeresen megtartották a Kína–KKE vezetői csúcstalálkozót. Úgy véli, az új helyzetben a Kína–KKE együttműködésnek gyakorlati irányultságot kell követnie, bővíteni kell a kölcsönösen előnyös együttműködési eredményeket. Javaslatot tett arra, hogy a következő öt évben a közép- és kelet-európai országokból 170 milliárd dollár fölötti értékű árukat importál Kína, valamint az elkövetkező öt évben megduplázzák a közép- és kelet-európai országokból származó mezőgazdasági termékek behozatalát, és továbbra is elősegítik a kínai–közép-európai gazdasági és kereskedelmi együttműködési demonstrációs zónák építését Ningbóban és más helyeken. 

Minden érintett fél közös erőfeszítéseivel a csúcstalálkozó eredményei meg fognak valósulni, fogalmazott Hszi Csin-ping.

Hangsúlyozta, hogy ennek a Kína–KKE Expónak a megrendezése elősegíti a kínai piac megismertetését a közép- és kelet-európai árukkal, a közép- és kelet-európai országok Kínába irányuló exportjának bővítését, és minden fél számára a kihívások leküzdését az új koronavírus-járvány és a gazdaság előmozdítása területén. Remélhetőleg minden fél megragadja ezt az alkalmat, hogy folyamatosan feltárja az együttműködés lehetőségeit, és együttműködve tágabb teret nyújt az együttműködés számára.

Összeállította: Zhang Hui
(Fizetett cikk)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!