Folytatást kap Mel Gibson Passiója: Krisztus feltámadása kerül középpontba
"Ez lesz a történelem legnagyobb filmje" - állítja a főszereplő
Folytatást kap Mel Gibson Passiója: Krisztus feltámadása kerül középpontba

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 22.
A világ Megváltójának, Jézus Krisztusnak szenvedéstörténetét bemutató film után 16 évvel Mel Gibson úgy érezte, a feltámadás, a halál fölött aratott győzelem és annak következményei megérnek egy újabb filmet, így két év múlva érkezik is a folytatás.

Jim Caviziel a 2004-es filmben Jézus alakító színész bejelentette hogy a neves forgatókönyvíró/rendező Mel Gibson folytatást írt a nagysikerű bibliai témájú filmjéhez. Még igazából csak forgatókönyv szintjén létezik, úgy viszont elég előrehaladott állapotban:

“Mel Gibson épp most küldte el a harmadik változatot, úgyhogy érkezik a film. A címe: A passió: feltámadás. Ez lesz a világtörténelem legnagyobb mozifilmje”

- nyilatkozta a Breitbart oldalnak.

Míg az 51 éves Caviezel nagy filmről beszél, az első rész sem volt semmi. A viszonylag szerény, 30 millió dolláros költségvetésből készült film, ami Jézus szenvedését mutatta be egészen valósághűen a megfeszítéséig, 612 millió dolláros bevételt termelt világszerte, ezzel a legtöbb bevételt hozó vallási film és a legtöbb bevételt hozó R-kategóriás, azaz 18+-os film lett az amerikai történelemben.

A most jövő film az előző brutalitása után pozitívabb témával, a feltámadással és az azt követő bibliai eseményekkel foglalkozik majd. 

Caviezel még egy márciusi Fox Newsnak adott interjújában kijelentette: egyre növekszik az ellenségesség a bibliai filmek irányában Hollywoodban.

„Annyira fontos lenne ebben az időben, de ilyen filmek mostanában nem készülhetnének el. Mostanában Marvel szuperhősmozik készülnek. Megjelenik Superman. Jézust azonban nem látni… Nekem lehetőségem volt eljátszani a legnagyobb szuperhőst, aki valaha élt”

(Breitbart/New York Post/Fox News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!