Felmérés: az izraeliek harmada nem szívesen dolgozna együtt transzneműekkel
A vonakodás legfőbb oka a vallási meggyőződés
Felmérés: az izraeliek harmada nem szívesen dolgozna együtt transzneműekkel

A vonakodás legfőbb oka a vallási meggyőződés( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 07.
Az Ipsos felmérése szerint az izraeliek kétharmada hajlandó elfogadni a transzneműeket, egyharmaduk azonban nem szívesen tanulna vagy dolgozna együtt transzneműekkel, és inkább nem is alkalmaznák őket.

A munkaadók szerint leginkább a vallási meggyőződés az akadálya annak, hogy transzeműeket dolgoztassanak, de attól is félnek, hogy elriasztanák a vásárlóikat és a többi dolgozójukat, ha transzneműeket is felvennének a cégeikhez.

Egy 2019-es kutatás szerint a transzneműek körében hatszor nagyobb a munkanélküliség aránya, ezért sokan szegénységben élnek és életük során legalább egyszer öngyilkosságot kísérelnek meg.

A Google Israel és a Gila Projekt most kampányt indított, hogy támogassa a transzneműek alkalmazását a munkahelyeken. A Google már eddig is támogatta a nemátalakító műtéteket, valamint a béranya-szolgáltatások igénybevételét Izraelben, és képzést is tart a dolgozóinak a transzneműek alkalmazásának támogatásáról.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!