Fegyvert ragadott a hős 12 éves fiú, miután álarcos rablók meglőtték a nagymamáját
Az egyik támadót lelőtte, a másik elmenekült
Fegyvert ragadott a hős 12 éves fiú, miután álarcos rablók meglőtték a nagymamáját

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 02. 15.
Rendkívüli esethez riasztották a rendőröket szombat éjjel az észak-karolinai Goldsboroban. Egy 12 éves fiú fegyverrel szállt szembe két álarcos rablóval, akik meglőtték a 73 éves nagymamáját. Az egyik támadó belehalt a sérüléseibe. 

A betolakodók pénzt követeltek a 73 éves Linda Ellistől, akit meg is lőttek a támadás során - derül ki a rendőrségi közleményből. A hatóságok tájékoztatása szerint a 12 éves fiú önvédelemből rántott fegyvert és kényszerítette menekülésre az álarcos rablókat. A rendőrség az egyik támadót elfogta, a 19 éves K. H. -re válságos állapotban találtak rá. 

"Előzetes információink szerint a két álarcos behatoló egy rablás során szerzett lőtt sebesüléseket"

- írják. Herring később a közeli kórházban belehalt sebesüléseibe, míg Ellis, a nagymama állapotát sikerült stabilizálni. 

Várhatóan nem emelnek vádat a 12 éves fiúval szemben. A fiú nagybátyja is a házban tartózkodott a támadáskor, ő mesélte el a WTVD-nek, hogy a rablók mindhármukat megölték volna, hogyha a fiú nem avatkozik közbe. 

(CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!