Elszabadult egy ló az egyik New York-i gép fedélzetén, a repülőnek vissza kellett fordulnia
Elszabadult egy ló az egyik New York-i gép fedélzetén, a repülőnek vissza kellett fordulnia

Forrás: Shutterstock/Christin Noelle

2023. 11. 16.
Röviddel a felszállás után egy repülőgépnek váratlanul vissza kellett térnie a repülőtérre, miután egy ló elszabadult a fedélzeten.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Körülbelül fél órával azután, hogy a Boeing 747-es teherszállító repülőgép elindult New Yorkból Belgiumba, a pilótának kapcsolatba kellett lépnie a légiforgalom-irányítással, hogy tájékoztassa őket: elszabadult egy állat a repülőn – számolt be róla a Sky News.

„Igen, uram, teherszállító repülőgép vagyunk” - hallható a pilóta a Live ATC által megszerzett felvételen, amelyen a pilóta kommunikált az irányítótoronnyal. „Egy élő állat, egy ló van a repülőgép fedélzetén, és a lónak sikerült kiszabadulnia a helyéről. Repülési szempontból nincs problémánk, de vissza kell térnünk New Yorkba. Nem tudjuk biztonságosan befogni a lovat” – közölte.

A FlightRadar24 adatai szerint a repülőgép 31 000 láb magasra emelkedett, mielőtt Boston partjainál fordulóra kényszerült, és a hangfelvétel szerint mintegy 20 tonna üzemanyagot engedett ki az Atlanti-óceán felett a gép, hogy ne lépje túl a leszálláshoz szükséges biztonságos súlyhatárt.
Leszállás után az irányítótorony egyik dolgozója megkérdezte a pilótát, hogy szükségük van-e segítségre.

„A földön nem, a rámpán igen” - jött a válasz.

(Sky News / Hetek)

Képbehozó

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!