Elon Musk drámai vallomása: „a karjaimban halt meg az elsőszülött gyermekem, éreztem az utolsó szívverését”
Ezzel magyarázta Alex Jones további letiltását
Elon Musk drámai vallomása: „a karjaimban halt meg az elsőszülött gyermekem, éreztem az utolsó szívverését”

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 11. 21.
Miközben sorban oldja fel a Twitter több felhasználó korábbi tiltását: van, akit nem hajlandó visszaengedni a felületre Elon Musk. Ilyen például a nemrég perben kártérítésre kötelezett Alex Jones, aki egy iskolai lövöldözés kapcsán elmondott összeesküvés-elmélete miatt került feketelistára. 

"Az elsőszülött gyermekem a karjaimban halt meg. Éreztem az utolsó szívverését. Nincs kegyelem azok számára, akik gyermekek halálát a saját nyerészkedésükre használják fel, legyen az politika vagy hírnév."

- fogalmazott Elon Musk azzal kapcsolatban, hogy miért nem engedi vissza a platformra Alex Jonest, a többnyire zavaros elméleteiről ismertté vált médiaszemélyiséget. 

 

Az október közepén véget ért perben mintegy 1 milliárd dollár kártérítésre kötelezte a bíróság a vállalkozót, amiért 2012-ben azt állította a Sandy Hook általános iskolában történt gyilkosságokkal kapcsolatban, hogy az csak kitaláció és álhír. A támadásban 26-an haltak meg, köztük húszan kisiskolások.

Később Alex Jones elismerte a hibáját és bocsánatot kért, ám a bíróság ennek ellenére a panaszosok személyiségi jogainak megsértése és az okozott érzelmi szenvedés miatt megítélte az elképesztő mértékű pénzbüntetést. 

Elon Muskot még 2002-ben érte a tragédia, amikor az első gyermeke, Nevada Alexander Musk mindössze tíznapos korában elhunyt. A baba halálának az oka az úgynevezett bölcsőhalál, amelynek a konkrét okait az orvostudomány nem minden esetben tudja feltárni. Nagyjából a babák egyéves koráig előforduló váratlan, előzmények nélküli elhalálozását nevezik így. 

(Twitter)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!