Elítélték a Hamaszt korrupció és a palesztinok elnyomása miatt iszlám szervezetek
Elítélték a Hamaszt korrupció és a palesztinok elnyomása miatt iszlám szervezetek

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 14.
Az iraki központú Iszlám Fatva Tanács (IFC) megvizsgálta a Hamasz Gázai övezeti tevékenységét, és megállapították, hogy a Korán “törvényeit megszegték”.

A szervezet fatvát (vallási ítéletet) adott ki, miután megvizsgálták a Hamasz tevékenységeit, és hogy hogyan bánik a gázai palesztin civilekkel.

Az IFC megállapította, hogy a palesztin terrorszervezet felelős a Gázai övezetben élő civil lakosság megfélemlítéséért, és korrupció miatt is elmarasztalták a Hamasz tagjait.

A fatva értelmében innentől kezdve megtiltják a muszlimok számára, hogy “imádkozzanak, támogassák, pénzzel támogassák, vagy harcoljanak a Hamaszért”, mert a Muzulmán Testvériség ideológiáját követi a szervezet, amelyet szintén elítéltek.

Az iszlám hitoktatási intézmények felelőssége, hogy világosan és határozottan állást foglaljanak a Hamasz embertelen tettei kapcsán. Az Iszlám Fatva Tanács nagy mennyiségű dokumentumot vizsgált meg a Hamasznak a gázai palesztinok felé tanúsított magatartásával kapcsolatban, beleértve a közelmúltban nyilvánosságra hozott vallomásokat is”

- írta a szervezet.

Az iszlám jogtudósok szerint fontos volt, hogy a “megfelelő lépéseket” megtegyék, és közzétegyék a helyes információkat, hogy a palesztin terrorszervezet ne nyomhassa el tovább a Gázai övezetben élő civil lakosságot.

"Szeretném hozzátenni, hogy ez nemcsak a Fatva Tanács álláspontja, hanem ugyanezt állapította meg a Szaúd-arábiai Tudósok Tanácsa és az Egyesült Arab Emirátusok Fatva Tanácsa is” - nyilatkozta az IFC szóvivője, Sejk Mohamed Ali al-Makdiszi.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!